Andert de Neanderthaler
2015, brons, 170x120x165 cm (locatie: naast parkeergarage St.-Jan, Limietlaan te ’s-Hertogenbosch)

Andert de Neanderthaler

Dit is Andert, een Neanderthaler die heel lang geleden leefde. Hij had zijn kamp in Den Bosch, waar nu de parkeergarage St.-Jan staat. Hij joeg in die tijd op poolvossen, reuzenherten en wolharige neushoorns. Als goede jager vermomde hij zichzelf en maakte hij een jas van een wolharige neushoorn. Na jaren lang onder de grond de wacht te houden over het terrein, heeft hij nu besloten om na het openen van de parkeergarage weer boven de grond te waken. Op de trap kijkt hij uit over de auto’s, het schitterende terrein net buiten de oude stadswal en wacht hij je op als je terugloopt om je auto op te halen.

Mocht je Andert tegenkomen, schroom dan niet om met hem op de foto te gaan of even rustig naast hem te gaan zitten om te mijmeren over lang vervlogen tijden en te genieten van het prachtige uitzicht.

Andert is tot stand gekomen met hulp van ‘De Kunstopdracht 2014’, een talentontwikkelingstraject van het bkkc, in samenwerking met de gemeente ’s-Hertogenbosch en BAI. Dankzij een succesvol crowdfundingstraject kon Andert definitief gerealiseerd worden.

Benieuwd hoe het met Andert gaat? Houd dan de Instagram van Andert en #Andert en #Andertdeneanderthaler in de gaten voor alle updates!